Himmerlandsbyen nr. 15, Finn og Marianne

Træhus opvarmet af solvarme

Vi hedder Finn og Marianne, og vi håber at påbegynde byggeri af et træhus i løbet af foråret 2007.

Finn er skolesekretær og fritidspædagog på Lyngbjerggårdskolen.
Marianne er gået på efterløn efter mange års arbejde med tal og andre administrative gøremål.
Når vi ikke arbejder, dyrker vi haven, cykler, laver håndarbejde, træner hundene, nusser med kattene, eller slapper af med musik, film og bøger.

Vi har længe ønsket at flytte på landet, men havde ikke lyst til at bo helt alene med langt til naboerne. Samtidig ville vi gerne være imellem mennesker med samme indstilling til naturen, som vi selv har, nemlig, at den skal vi passe på.
Vi har også et andet stort ønske, som ikke kan opfyldes i vores nuværende parcelhushave; at blive selvforsynende med økologiske grøntsager.
Så da vi opdagede Himmerlandsbyen, var vi slet ikke i tvivl om, at her skulle det være, hvis vi skulle realisere vores drømme.

Vores børn, Michel og Stephan, er for længst fløjet af reden, men vi bygger nok et par gæsteværelser til dem og deres kærester.

Vi vil have et hus, der varmes op af solvarme og Gen-vex. Måske også af en masseovn. Og så skal vi have en stor opsamlingstank til gråt vand til brug for toiletskyl, vaskemaskine og havevanding.

Senere håber vi på at kunne producere noget strøm selv – evt. ved hjælp af en husstandsvindmølle, eller i fællesskab med de andre i Himmerlandsbyen.