Tidslinie for Himmerlandsbyen

Ny lokalplan
lokalplan343 anvendelseskort

Endelig har vi fået den længe ventede nye lokalplan 343, som giver os mulighed for at udvide og for at få nye ”legekammerater”…

Det bliver alt sammen mega spændende og vi glæder os til at vi forhåbentligt snart bliver flere i vores lille fællesskab. Det bliver i første omgang to tinyhouse grunde, hvor der kan bygges op til maks. 50 m2 og en familiehusgrund, hvor der kan bygges op til maks. 200 m2.

Under Solen Festival 2022
Under Solen Festival 2022 i Himmerlandsbyen

Første festival i forhåbenligt en lang række, hvor fællesskab, glæde og omsorg for naturen og hinanden er i centrum.

Der var forskellige workshops, familieunderholdning, bålpandekager og veganermad – og ikke mindst musikken med bl.a. Faratuben, Tundra, Jordan Jackson og mange flere.

Håber vi ses næste år 😉

Projekt Himmelhaven
HLB - view fra vest

Himmerlandsbyen er blevet indstillet til støtte af LAG Himmerland og påbegynder projektet Himmelhaven.
Himmelhaven er et grønt demonstrationsprojekt, hvor der anlægges en 4000m2 skov- og terapihave i Himmerlandsbyen efter permakulturprincipper.

Projektet Fælleshave
Rejsegilde for udekøkken juni 2020

Foreningen Bæredygtig Læring har fået tilskud fra bl.a. Friluftsrådet til projektet Fælleshave. Det betyder, at vi i Himmerlandsbyen får en fælleshave med bl.a. skolehaver – samt shelter og overdækket udekøkken, der bliver offentligt tilgængeligt!

Åben Havefest
Åben Havefest
Alterbækken
Alterbækken

Genåbning af den rørlagte bæk, som løber gennem Himmerlandsbyen.

Genbrugshus
Genbrugshus

Under opførelse

Oversvømmelse
Oversvømmelse

For 2. gang på en måned stod det nederste af Himmerlandsbyen under vand. Herfra opstod ønsket om at få genetableret bækken, som på et tidspunkt var blevet rørlagt

Besøgsdag
Besøgsdag
Filteranlæg
Filteranlæg
Det første hus
Jabohuset ankommer til Himmerlandsbyen 12. juli 2006

Jabohuset ankommer…

Besøgssøndag
Besøgssøndag

Vi afholder vores første åbent hus arrangement – trods det at der endnu ikke er nogen huse – men vi vil gerne fortælle om vores projekt. Se artikel fra Folkebladet 12. juni 2006

Fælles arbejdsdag
Fælles arbejdsdag

Vi samles alle for første gang til fælles arbejds- og hyggedage. Vi starter på opmåling til grunde/byggefelter og etablering af plantebælte.

Vejudgravning
Vejudgravning

Vi påbegynder mange ting i foråret 2006, bl.a. får vi som det første lavet vej. Der bliver målt op til byggefelter og der tegnes på livet løs. Se artikel “Ny økologisk landsby ser dagens lys” i Vedvarende Energi 16. april 2006

Skødeunderskrift
Skødeunderskrift

Hos advokaten til underskrift af skødet til Himmerlandsbyens jord. Læs Nyhedsbrev nr. 5: “Årsskiftet 2006 blev skelsættende”

Vi har fået navn
Vi har fået navn

Støvring Kommune havde indkaldt forslag til navngivning af vores vej. I alt indkom 6 forslag: Gregers Krabbes vej (efter den ny friskole), Gråstensvej (efter en af Himmerlands største sten, som ligger tæt ved), Iversensvej (efter en kendt lærer i Aarestrup), Himmerlandsbyen (foreningens forslag) og endelig Frilandsvej.
Der var udlovet 3 flasker vin til det forslag, som vandt. Udvalget for Teknik og Miljø besluttede på møde den 12. okt. 2005 at vejnavnet skal være “Himmerlandsbyen” og det blev derfor foreningen, der kunne afhente den udlovede gave.

Andelsforeningen er en realitet.
Andelsforeningen er en realitet.

Onsdag 31. august 2005 holdt vi stiftende generalforsamling – så nu gælder det bare om at få lov til at købe noget jord. Gerne ‘Præstegårdsjorden’ som ligger umiddelbart op til byskiltet i Aarestrup.
Læs mere i Nyhedsbrev nr. 4: “Drama til det sidste”

Borgermøde
Borgermøde

Informationsmøde om Lokalplanforslag nr. 159, der nu er i offentlig høring. Til stede: Andelsforeningen Himmerlandsbyen, repræsentanter for Kommunalforvaltningen, Støvring Byråd, udvalgsformand Gert Fischer og Borgmester Anny Winther, som der kan stilles spørgsmål til. Ordstyrer: John Sørensen, Aarestrup Borgerforening.