Ledige Jordlodder

Vi har fået ny lokalplan, som giver mulighed for en udvidelse i Himmerlandsbyen.

I første omgang bliver der to tinyhouse-grunde på ca. 200-250 m2 og en familiehusgrund på ca. 750 m2 ledig.

Interesserede kan kontakte bestyrelsen@himmerlandsbyen.dk med henblik på at melde sig ind i foreningen og blive skrevet op…

Se mere om medlemskab i foreningens vedtægter


De 4 grundprincipper


Økologiske byggeprincipper – Byggeri baseret på naturmaterialer.
Vi anvender de principper for økologisk byggeri, som er udarbejdet af LØB, Landsforeningen for Økologisk Byggeri.

Økologiske leveprincipper.
Husene bygges så der bruges så få ressourcer som muligt både mht. varme, el og vandforbrug.
Der planlægges rodzoneanlæg til vores spildevand, anvendelse af solenergi samt indsamling af regnvand.

Ingen spekulation.
Ideen er, at man så vidt muligt selv skal være med i byggeprocessen for at gøre husene billigere at opføre. Man skal bruge sine ressourcer til at leve – ikke kun til at arbejde for en husleje. Det skal være billigt at bo, så der bliver tid og råd til de sjove ting.

Selvvirksomhed.
Der er i lokalplanen åbnet for mulighed for etablering af enkeltmandsvirksomhed. Ideen er at der skal skabes mere liv i landsbyen, så der ikke opstår en ny soveby, hvor folk pendler til arbejde i nærmeste storby, mens landsbyen ligger som uddød dagen igennem.

Huse og jordlodder

Byggematerialer er valgt ud fra et lavt CO2-aftryk og husene har alle god isolering
Alle husene har vedvarende energikilder til opvarmning:
5 huse har solceller, 6 har solfangere, 7 har masseovne.
Nr. 1

Lille bjælkehytte på 40 m2 som har fået en tilbygning på 80 m2. Der er brugt mange genbrugs-materialer i tilbygningen, som er isoleret med papiruld. Opvarmes med masseovn og solceller.

Nr. 3

Lille træhus på 44 veludnyttede m2 med hems. Isoleret med træuld og beklædt med lærk. Opvarmes med lille brændeovn.

Nr. 5

Halmhus med bærende trækonstruktion. 70 cm tykke vægge med lerpuds. 30 cm træuld i tag. Muslingeskaller i gulv og på tag. Masseovn, gulvvarme, solfanger og solcelleanlæg.

Nr. 7​

Træhus beklædt med lokalt lærketræ. Diffusionsåbent lerpuds. Isoleret med papir- og træuld, opvarmes med masseovn. Klasse A energimærket.

Nr. 9

Timberframe konstruktion af lokalt grantræ. Yderbeklædning af lokalt egetræ. Opvarmes af 14 m2 solfanger + brændeovn. Gulvvarme i hele huset. Lille solcelleanlæg samt vindmølle.

Nr. 11

Selvbærende halmhus på 198 m2. Skillevægge af mursten. Opvarmning af masseovn og gulvvarme fra solfanger lavet af øldåser samt solceller. Beklædt med skaltræ i øst og vest..

Nr. 13

Halvrundt træhus med lerpuds indvendigt. Ca. 48 m2 og opført 2007. Opvarmes med brændeovn og el fra et 4 KW solcelleanlæg.

Nr. 15

Bjælkehus isoleret med træuld. Muslingeskaller og flamingo i gulv, samt sand til varme-akkumulering. Opvarmes med masseovn, el fra solceller og varmt vand fra solfanger.

Nr. 17

Selvbærende halmhus med ”pyramidetag”. 60 cm tykke halmvægge med lerpuds. Skillevægge af mursten. Snittet halm som isolering i tag. Opvarmes med masseovn og solfanger.

Nr. 19

Halmhus med bærende trækonstruktion. 80 cm tykke halmvægge med lerpuds. Skillevægge af mursten. Træbeklædning mod syd. Træuld i tag og 70 cm muslingeskaller i gulv. Opvarmes med masseovn. Varmt vand fra solfanger.

Nr. 2 – Fælleshus

Foreningens fælleshus på 50 m2. Halmhus med træskelet. Genbrugsmursten i gulvet samt genbrugte vinduer. Forskellige varmeløsninger f.eks en flexovn, som ikke var optimal i forhold til varmebehovet i et fælleshus…

genbrugshus

Vores fælles genbrugshus stod færdigt foråret 2015.